×

MEZOTERAPIJAU čemu je tajna mezoterapije lica?

Zbog čega je mezoterapija za kratko vreme postala jedan od najpopularnijih tretmana za lice? Tajna leži u brzom postizanju vrhunskih rezultata kod velikog broja estetskih problema.
U estetskoj medicini se koristi za otklanjanje znakova starenja kože i njeno podmlađivanje, za uklanjanjanje celulita I lokalizovanih masnih naslag, strije, probleme opadanja kose, i drugo...


Šta sve mezoterapija može da učini za vas?

Mezoterapijom se mogu tretirati i lice i telo. Kada je reč o licu, mezoterapija je izuzetno efikasna za vidljivo ublažavanje I prevenciju podubljivanja postojećih bora, tonira kozu, hidrira kozu, ukloni podocnjake, jača zidove kapilara.


Kako izgleda mezotrapijski tretman?

Obavlja se mikro injekcijama pri čemu se u gornje slojeve kože apliciraju revitalizirajući sastojci. Time se osigurava prelazak epidermalne barijere i omogućava unošenje aktivnih revitalizirajućih sastojaka u dublje dijelove kože, gdje su oni i najučinkovitiji. Tretmani mezoterapije lica u potpunosti su bezbedni I bezbolni. Ovisno o stanju kože apliciraju se aktivni sastojci, hijaluronska kiselina, vitamini, minerali i antioksidativna sredstva, koji potiču fibroblaste na produkciju kolagena, elastina i međustanične tvari te slobodnim radikalima štite stanice od oštećenja . Hijaluronska kiselina se preporučuje za tretiranje kože sa vidljivim znacima starenja, restruktuirati će oštećeni epidermis I hidrirati kožu, te kontinuirano stimulisati obnavljanje ćelija i eliminsati duboke bore. Terapija je vrlo individualna. Provodi u više navrata prema određenom protokolu. Savjetuje se započeti s mezoterapijom već u kasnim dvadesetim godinama života u svrhu pomlađivanja lica i prevencije starenja.


Kandidati

Mezoterapija ima dobre učinke kod osoba sa suhom kožom, osoba kod kojih su izraženi znakovi fotostarenja te osoba sa zrelijom kožom. Ne provodimo ih kod trudnica i dojilja, osoba koje boluju od autoimunih bolesti, osoba koje imaju aktivan herpes ili druge zarazne bolesti kože.


Oporavak

Tretman je gotovo bezbolan. Ponekad je nakon tretmana moguća pojava crvenila kože, a vrlo su rijetkI manjI otociI koje spontano prođu nakon par sati. Vrlo rijetko se mogu javiti alergijske reakcije. Rijetko se javljaju mali podljevi koji vrlo brzo nestaju i mogu se pokriti šminkom.U većini se slučajeva neposredno nakon tretmana možete posvetiti svojim obvezama i svakodnevnim aktivnostima. Ne preporučuje se izlaganje suncu i umjetnim izvorima UV zračenja nakon mezoterapije.


Mezoterapija za vlasište i gubitak kose

Ovaj tretman namijenjen je osobama koje zbog hormonalnog poremećaja ili genetike gube kosu. Idealan za oslabljenu, oštećenu i umornu kosu, za masnu kosu ili za vlasište sklono seboreji i peruti. Nakon samo nekoliko tretmana vlasište će biti duboko nahranjeno i hidrirano, perut uklonjena, gubitak kose znatno usporen, a folikula dlake obnovljena i ojačana. Zahvaljujući vitaminima B grupe, koji pojačavaju obnavljanje folikula dlake, ovaj tretman pojačava rast kose.


*Napomena: Rezultati zahvata mogu varirati od osobe do osobe zbog čega je važno na konsultacijama sa ljekarom, na temelju njihovih preporuka, postaviti realne ciljeve.